🇫🇷Fin de saison 🇩🇰



 
🎼🎶 ‘Nå, men alting har en ende, og en regnorm den har to...' 🎶🎼 synger Shub'berne. Men nu har sæsonen i MBV også snart en ende.
Markerne er høstet, sirligt pløjet, vin og frugttræerne er plukket. Det er som vi siger; et vink med en vognstang. 
 
Vi triller hjemad lørdag den 26.10 - hele cirkusset kører mod nord - samtidig med, at uret slår over på vintertid. 
Så vi er i dén der kendte opbrudsstemning eller søndags mood, hvor vi begynder at sætte havemøblerne i depot, lukke poolen af og få lukket haven af, afmonteret havevandings anlæg mv.
Der er mange detaljer men vi begynder nu at have styr på hhv. ned- og oplukning af hus og have hér på tredje sæson.

Men det er nu svært - ægte - at beklage os over at vi skal hjem til DK. 
Vi har haft en fantastisk 2024 sæson - og nydt hver eneste dag. Sammen os to  - men også sammen med venner og familie, som har frekventeret MBV i en lind strøm.

Vi er så taknemmelige for livet og for den måde vi har fået mulighed for at indrette vores tilværelse på. Modellen 50/50 passer os fortrinligt. Som vi efterhånden har udtrykt det flere gange, så tager vi det bedste fra begge verdener!
 
Vi har et dejligt liv - også når vi er i DK og som vi nu skal hjem og nyde. 
Jeg er tilmed i dén heldige situation, at jeg skal hjem og arbejde som sygeplejerske på Akut Hjertemedicin afdeling i Vejle. Jeg arbejdede også dér sidste vinter. Det er en FANTASTISK afdeling - og jeg elsker at få patienterne i hænderne igen.

Vi tager franske fristelser med hjem, vin smage kasser oma., som vi kan hygge os med i Vejle, når blæsten og mørket tager til.
Og sæber - masser af Savon De Marseille i både fast og flydende form i forskellige dufte og farver. I love it.

Vi har været på masser af udflugter, opdaget nye små pittoreske byer, fundet nye vin gårde/producenter, oliven gårde, nye hikes, cykelruter og identificeret de fedeste antik markeder (broccante). Vi har fundet små fine Michelin restauranter i nærområdet - og vi er blevet skarpere udi i det franske sprog. Eller rettere: jeg er. Claus er ikke overraskende helt vildt god til at tale sproget, så han han fin tuner, mens jeg tager lidt større ryk - og det er jo godt.
 
Og der er allerede lavet en ny liste med 2025 'must-see destinationer...'. Der er så meget der skal udforskes, ses, nydes og prøves.


ANSOUIS - en uopdaget perle
Ligger højt med den smukkeste udsigt over Luberon bjergene - og vinmarkerne, ikke mindst!
Og med en frokost på vores helt egen vanvittig gode resto; Les Terasses d'Ansouis, bliver dagen ikke bedre brugt!
 

 
DEJLIGT BESØG AF MUTTI OG OLIVIA
Vi var bl.a. på det store provencalske marked i Forcalquier, nød Sisteron, hyggede i haven og med stor middage om aftenen med alle logerende. 
Fedt, fedt hike med Bob op i de virkelig høje bjerge (2850). Lad mig sige det kort; kunne godt mærke mine baller og ben på 2. dagen efter turen.
 

 
BESØG PÅ ITER, IGEN (googl ITER Vinon sur Vinon)
Denne gang en endnu større oplevelse (og den var ikke lille første gang) - og vi har nu fået en veninde dernede, som kan skaffe os ind til selve Tokamakken.
Der ligger simpelthen det mest videnskabeligt spetakulære og first-in-life eksperiment i Departementet.
 
Det bliver ikke større.


 
APERÓ I FLYVEKLUBBEN - HVER ONSDAG KL. 19
Jeg har stået for stort set alle aperó seancerne i klubben i denne sæson. Blev afløst af en tysk pilotkone i juli måned. En fed måde at lægge nogle frivillige timer i klub regi på. Og alle er altid glade - ingen sure miner, kun opmuntringer om at fortsætte...
.




CHATEAU LA COSTE... bliver man aldrig træt af
Se evt. forrige blog indlæg for mere om dette sted.
Vi bliver ved med at finde ny giga kunst på området. Og Damien Hirst er kronisk og permanent tilstede.
Denne gang spiste vi på et af stedets restauranter. Tæt på at være den bedste pizza jeg nogensinde har fået.

 
 
 


OG SÅ BLEV DET SOMMEREN HVOR DET KNAP 250 ÅR GAMLE MAISON BELLE VIE BLEV ET NUL-ENERGI HUS
 
Yes, carporten, solcellerne, cloud løsningen (virtuelt batteri) og varmepumperne blev simpelthen sat op og tilsluttet. Og det fungerer rasende godt. El produktionen er tårnhøj.
En ny varmepumpe til poolen er også bestilt til opsætning til april næste år. Så ingen undskyldning for at hoppe i pølen - tidligt på sæsonen, Bisse.
 
Indendøre er løsningerne med varmepumper mere diskrete end jeg havde forventet - udendøre gør det desværre ikke noget godt for husets æstetik. Det er bagsiden af medaljen.
Til foråret køber vi nogle covers til udendørs installationerne - det kan faktisk godt komme til at se ret pænt ud.
Vi er alle ovenud glade for varmepumperne. Hold op hvor de virker godt, effektivt, lækkert, tørt indeklima oma.

Hvem skulle ha' troet at hele energi projektet kunne færdiggøres denne sommer???
 
I næste uge kommer vores gode havemand og planter cypresser, så carport delen bliver helt og naturligt dækket af grønne vækster.
 
Det ser mega godt og og giver en pragtfuld skygge til bilerne.
 
 
 

 
VI NYDER SISTERON - JEG BLIVER SÅ BEGEJSTRET HVER GANG VI GÅR RUNDT INDE I BYEN - OPDAGER TIL STADIGHED NYE SPÆNDENDE STEDER.
Dette er fra det fine lille museum; Musée Gallo-Romain, som har skiftende udstillinger hver 8 uge






VANDRETUR MED KJAER FAMILY
Det blev endelig året, hvor vi fandt vi ruten op til bjerget/klippen Gasche, som ligger i 1313 meters højde. Fed, fed vandretur - og ikke uden anstrengelser. Det er den smukke klippe, vi nyder dagligt hjemme fra MBV og som Bissen står og filmer på billedet nedenfor






FIGENTRÆET
Vokser og vokser. De to tidligere sæsoner har det ikke rigtigt kastet noget af sig - men nu er det kommet i gang. Smager pragtfuldt i salater og til oste, som Provence er så berømt for. Og så modner de nu - relativt sent men vores kloge naboer siger, at det er meget normalt (og måske er det bare sorten?)

 
 
KANTARELLER
Først nu begynder vi at se kantarellerne hernede. Indtil dette tidspunkt på året er det formentligt for tørt til at de kommer frem. Men med kraftig morgendug og 20-22 grader om dagen sker der noget.
Øjjj, de er gode i madlavningen. 


Og vil I tro det... Syrenerne blomstrer for anden gang. Det har de gjort hver år - men vi bliver allige så overraskede. De dufter skønt og der plukkes til vaserne - men holdbarheden af dem er ikke, som i foråret. Pas de soucis.


CUCURON
En anden perle - helt vidunderlig lille village beliggende i Luberon. Filmen A good year med Russel Crowe er optaget dér. Kendt for torvets store bassin omkranset af kæmpe og old gamle platantræer.
Også dér fandt vi en lille Michelin resto.
 







UNCLE WEAPON

Alder er ingen hindring! Claus' gamle onkel på knap 94  år var også forbi i sommers.  Han storkede upåvirket rundt i heden, når vi var på udflugt. En dag lavede han bombe i poolen - it was HILARIOUS!

Og I lufthavnen simulerede han  gangbesværet, så han endte med at tiltuske sig en golfvogn hele vejen ud til gaten for at komme først ombord på flyet.

Hvad han ikke lige havde overvejet var, at først ind i flyet betyder sidst ud. Han var ved at gå amok af utålmodighed, rejste sig flere gange og var tæt på at blive afsløret i stuntet.

Og han hedder altså Vaaben. Til fornavn. It’s true. Og det er Claus’ onkel, hvis nogen stadig skulle være i tvivl.


Men nu adieu herfra. Vi vil nyde den sidste uge med sol og et par og 20 grader. I aften skal vi ind til afskedsmiddag nummer to hos naboerne Myriam og Daniel. De synes også det er mærkeligt, at vi er væk næste weekend.

Vi tager ned og fejrer nytår med Bob og Arianne - igen. Det er blevet en herlig tradition og så brænder vi en masse julefedt af med at gå i haven og klippe ned, rydde op og slæbe væk.

Hvem skulle ha' troet at det kan være dejligt? Det er det ihvertfald.

God weekend til jer i fædrelandet - håber også, at I har nydt efterårsferien.

Bisous C&K


 

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Alt hvad der er værd at gøre, er værd at gøre godt

Overraskelsernes tid er ikke forbi❗️

Pour la vie